Litteraturgruppa ledes av:

Dyre Vaa (leder) 932 54 271
Åsta Hagen 980 91 195
Arnfrid Steinsholt 481 52 051

Tirsdag 12. januar kl. 11.00 i Teaterhuset Munken.
Thor Magnus Tangerås: Biblioterapi. Om litteraturens terapeutiske funksjon.
Tangerås har doktorgrad i litteraturformidling og forsker bl.a. på hvordan lesning kan endre menneskers liv gjennom det som kalles shared reading.

Tirsdag 9. februar kl. 11.00 i Teaterhuset Munken
Nina Grünfeld: Jakten på min farmor.
I boka følger vi Grünfelds spennende jakt på sin farmor i mellomkrigstidens kaotiske Sentral-Europa fram til hun ender sitt liv i gassovnene i Auschwitz.
En rystende fortelling som minner oss om at fortiden ikke må glemmes.

Tirsdag 11. mai kl.11.00 i Teaterhuset Munken
Marte Spurkland: Pappas runer. En fortelling om runer og kreft.
Spurklands far var norrønfilolog og i ferd med å skrive en bok om runer da kreftsykdommen rammet. Hun ønsket å fullføre det faren hadde påbegynt, og da ble det en bok om runer likevel, men ikke minst om farens Kreftsykdom.
En rørende beretning.

Tirsdag 24. august kl.11.00 i Bølgen
Arne Thorvik: Gunvor Hofmo sett med en psykiaters blikk.
Arne Thorvik er overlege i psykiatri ved Sykehuset i Vestfold, og har skrevet om Gunvor Hofmos mentale helse. Hun led som kjent av store psykiske problemer og var innlagt på Gaustad i lange perioder av sitt Iiv.

Tirsdag 14. september kl. 11.00
Torgrim Eggen: Et blikk inn i Axel Jensens mørke univers.
Mange vil huske romanen Ikaros og ikke minst Jensens lett erotiske Line som forskrekket et heller puritansk samfunn. Nå har Eggen brukt 7 år på å grave seg ned i hans kaotiske og destruktive liv, og resultatet har ifølge Dagbladet blitt en lesefest.

Tirsdag 12. oktober kl. 11.00 
Simon Stranger: Leksikon om lys og mørke.
I denne kritikerroste dokumentarromanen forteller Stranger den uhyggelige historien om Henry Oliver Rinnans grusomme virksomhet i Bandeklosteret i Trondheim og hvordan hans jødiske svigerfamilie ble berørt av dette.

Tirsdag 9. november kl. 11.00
Kaja Scherven Mollerin: Nytt lys på Jens Bjørneboe.
I 2020 var det hundre år siden Jens Bjørneboe ble født, og i den anledning ga Mollerin ut en artikkelsamling med en lang rekke nylesninger som viste fram allsidigheten til den omstridte forfatteren, men også at det fortsatt hersker strid om hans forfatterskap.

Tirsdag 15.12 kl. 11.00 - ca.12.30
Fellesarrangement: Musikalsk overraskelse.

feed-image