Foredragene holdes i Storsalen i Bølgen, vanligvis kl. 11.00. hver 3.tirsdag i måneden. Foredragsholderne våre er svært godt kvalifiserte innen temaene de presenterer for oss. Noen av dem er kjente navn nasjonalt, andre har en mer lokal forankring i sine tema.

Hver 2. tirsdag kl.11.00. er det litteraturtreff i Bølgen, hvor en foredragsholder forteller om en forfatter eller en bok.

Foredragene er gratis for medlemmer, ikke-medlemmer betaler kr 60,00.

Tirsdag 15.01 kl.11.00
Trine Kanter Zerewkh: Nasjonale turistveger.
Bli med på en fantastisk tur til 18 utvalgte veistrekninger i Norge, der førsteklasses arkitektur og design er blitt skånsomt innlemmet i landskapene.
Tirsdag 19.02 kl.11.00
Thor Gotaas: Et muntert blikk på norsk skihistorie
Han prater som en foss og produserer spennende bøker på løpende bånd, i det siste særlig om norsk skihistorie, men lettfattelig, engasjerende og folkelig.
Årsmøte etter foredraget.
Tirsdag 19.03 kl.11.00
Carl Schiøtz Wibye: Saudi Arabia
Vår ambassadør i Saudi Arabia fra 2009 — 2014 tar bladet fra munnen og tar oss med inn i en lukket verden. Vi gis bakgrunn for å forstå dette landet og en av vår tids største konflikter.
Tirsdag 23.04. kl.11.00
Torbjørn Greipsland: Fra slaveliv til ferieparadis — utvandring fra Norge til Hawaii.
Utvandringen fra Norge til Hawaii er nok ukjent for de fleste. Men over 9000 av Hawaiis innbyggere har norske røtter, og Vestfold er med i den statistikken.
Tirsdag 21.05 kl.11.00
Ruth Vindholmen: Jeg ville ikke bare overleve, men også leve.
Hun har tilbrakt over 300 timer på operasjonsbordet etter en stygg front mot front-kollisjon, men er i dag et viktig, ressurssterkt forbilde for mange. Hun kommer sammen med Kåre Eriksen, lokallagsleder i Blindeforbundet.
Tirsdag 17.09 kl.11.00
Vårin Alme: Hva skjer egentlig i USA?
Vår tidligere ØP-journalist er i dag en anerkjent USA-ekspert og skal gi oss en viktig oppdatering før presidentvalget i 2020.
Tirsdag 15.10 kl.11.00
Nils Chr. Geelmeyden: Sannheten i glasset og på bordet
Geelmeyden har gått til frontalangrep på Mattilsynet, som etter hans mening, konsekvent holder tilbake viktig informasjon. Dette er informasjon som har vesentlig betydning for vår helsetilstand- omstridt, men svært tankevekkende.
Tirsdag 19.11 kl.11.00
Gunnar Breivik: Er toppidrett sunt for Norge?
Vår største kapasitet på idrettsfilosofi bringer inn et kritisk blikk på toppidretten i Norge, i et større perspektiv enn TV-skjermen.
Tirsdag 10.12 kl.11.00 (fellesarrangement med litteraturgruppa)
Lars Martin Myhre: Bellman, Prøysen og Myhre.
To av de virkelig store blir smakfullt presentert av en som stadig sterkere befester sin solide posisjon i norsk musikkliv. Velkommen og gled dere.

feed-image